• Новини/Информация
Konica Minolta ще покаже новия текстилен принтер на ITMA 2015!


   Konica Minolta, Inc. ще пусне нов модел дигиталенен принтер за печат върху текстил в края на 2015 г., който ще покаже на глобалната аудитория на ITMA 2015.

Според прессъобщението на Konica, Nassenger SP-1 е високо-производителен, с висока резолюция, мастиленоструен принтер за текстил, който използва система с един пас.

Преди да го покаже на ITMA, Konica Minolta ще демонстрира Nassenger SP-1 на клиентите си при своя продажбен дилър в Италия, започвайки от септември 2015.

"Nassenger SP-1 се характеризира с разширени функции, като ултра-висока скорост, висока производителност и висока резолюция, ставайки възможно благодарение на експертния потенциал на Konica Minolta в печатните глави, механизмите за печат и мастилата.

Принтерът използва система с един пас, който отпечатва върху плат или друг вид атрикул, като тъканта се подава в рамките на фиксираната печатна глава.

"Този модел разполага и с много по-висока скорост на печат от сканиращите тип принтери, които отпечатват чрез преместване на печатащата глава напред-назад и по този начин може да отговори на нуждите на пазара със скоростта на ситопечатните машини," се казва още.

"Високо прецизната способност за контрол на изтласкването на мастило на този модел, позволява да бъдат възпроизведени изображения с висока резолюция на ултра-висока скорост", информира компанията.

Моделът включва новоразработени печатни глави, които могат да изхвърлят по-малки капчици мастило в сравнение с конвенционалните принтери.

Патентованата технология за контрол на изтласкването на мастилото на Konica Minolta позволява да се настрои размера на всяка капка мастило, голяма, средна или малка.

Патентована технология за обработка на изображенията на Konica Minolta минимизира проблемите с ивиците и неравномерната плътност на печатно изображение и намалява дефектните отпечатъци.

Модулните печатащи глава и автоматичното регулиране на позициите на изтласкване на капката мастило, предразполага към много по-честата смяна на печатните глави.

Konica Minolta ще направи демонстрационна стая в Konica Minolta IJ Текстил Европа, дъщерно дружество, установено в Комо, Милано, за да демонстрира Nassenger SP-1 на бъдещите си клиенти. (AR)

от: Fibre2Fashion News Desk

     © 2007 Ботексим ООД